NA 1 PORCJĘ:
• sałata (najlepiej karbowana, ale może być też zwykła)
• świeży ogórek
• pomidor
• oliwa (najlepiej z oliwek lub winogron, ale tak samo nadaje się inny)
• przyprawy: sól, cukier, przyprawa do zup, ewentualnie kwasek cytrynowy
• zioła (mogą być suszone): bazylia, tymianek, majeranek
Sposób przygotowania:
1. porwij lub pokrój sałatę na drobne kawałki. pokrój ogórka na plasterki, pomidora na plasterki a następnie jeszcze na pół.2. wrzuć wszystko do dużej miski. Zalej ok. 2 łyżkami oliwy, dodaj przyprawy "na oko" posyp ziołami w takiej ilości jak lubisz.
3. wymieszaj wszystko dokładnie. Podawać od razu po wymieszaniu, ponieważ oliwa "opada" na dno naczynia.
4. ZJEŚĆ!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz